Açıklaması yangın kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Sadece bapnın açılması görevini namına getirmekle kalmayan ürkü Bar aynı zamanda bapnın güvenli olarak kapanmasını sağlar.

Yangın baplarının ve daha birsonsuz yangın ekipmanın ne kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini ulaşımın nasıl sağlamlandığını öğrenmek üzere ana durumlar dair eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın muayyen bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından tehlikesiz olunmalıdır.

Yangın Bapsı duman sızdırmaz özelliğe malik olması zımnında yangın takkadak insanların kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Bu baplar dışarıya doğru ve kolay açılabilen binaya sahiptir.

Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden binalmalıdır. Bapnın yanma süresi en az 30 dakika olmalıdır.

Dolgular ile kapı tıngırluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda kolayca açılacak şekilde yangın kapısı emniyet kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi müstelzim kaideleri dâhilermektedir.

Geniş olmalıdır: Müstacel çıkış bapları, yekten şu denli insanoğlunun çcopyrightınca çıkış yapabilmesi muhtevain yeterince geniş olmalıdır. Bu da bapnın açılmasının hızlı ve hafif olması mazmunına gelir.

Bina çıkışlarında kullanılan kapılar anlayışlevi dolayısıyla farklı malzemelerden üretildiği muhtevain ısıevet dayanıklı değildir. Bu nedenle kıran esnasında kullanılamaz ve insanlar dâhileride kuşatılmış kalabilir.

Yaman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın Çıkış Kapısı Nasıl Açılır? Yangın Çıkış Kapısı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın veya ivedi bir durumda insanoğluın hoppa bir itmesi ile içeriden hariçya sahih açılmaktadır.

Binalarda bulunan yangın kapıları ve ana bapların yanı düzen yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği Yangın Merdiveni Kapısı kadar, bir odanın sineindeki farklı bir oda bapsı da olur.

Sandık üzerindeki fitil yuvasına muvafık ali birinci sınıf ısıyla genleneşelendiren yangın fitili kullanılmaktadır.

Bu tür yangın merdiveninin asıl özelliği kompakt ve yerden kullanım sağlayıcı tasarımıdır. Kullanılmadığında merdiven insicamlı bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana malik binalar yahut estetik tasaların bir faktör evetğu binalar karınin isabetli hale getirir.

Report this wiki page